dedousis

MOUSAMAS.POWER.PRESS

xtyposgr logo 544x169

iyeia

Πλήθος πολιτών συμμετείχε στην ενημερωτική συζήτηση που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή στη Σαρωνίδα, σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Κοινότητα, λόγω αμφισβητήσεων από την Κτηματική Υπηρεσία - κατά τη διαδικασία σύνταξης του Κτηματολογίου - πολλών ιδιοκτησιών ιδιωτών (υπολογίζεται στις 1.700) της Κοινότητας σε εφαρμογή της 1151/1872 Δικαστικής Απόφασης.

Πιστεύοντας ακράδαντα, ότι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
πρέπει να ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ πάνω απ’ όλα στον ΠΟΛΙΤΗ, κάνω ΠΡΩΤΟΣ το βήμα προς την κατεύθυνση αυτή,ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ, εφόσον εκλεγώ με την στήριξη των πολιτών της Ανατολικής Αττικής στις 7 Ιουλίου 2019, ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Βουλευτική μου Αποζημίωση και για όλη την περίοδο της θητείας μου, στο «ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ SOS» ΒΑΡΗΣ.

Δεδομένου ότι οι πολίτες είναι δικαιολογημένα επιφυλακτικοί απέναντι σε προεκλογικές εξαγγελίες, δεσμεύσεις κι ανακοινώσεις, την Παρασκευή 28/06 δεσμεύτηκα εγγράφως και με την επίσημη σφραγίδα του Ελληνικού Κράτους, με επιστολή δέσμευσης την οποία και παρέδωσα με πολλή συγκίνηση, στον Διευθυντή του "Παιδικού Χωριού SOS" Βάρης κύριο Επαμεινώνδα Λοράνδο.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ είναι ΔΙΚΗ ΣΑΣ.  
Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ της είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ! 

Παναγιώτης Κόνσουλας

Υποψήφιος Βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής

στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής

Δείτε το video:https://youtu.be/PDiYmBEOfHg

Σπύρος Στάμου, Δήμαρχος Παιανίας: «Οι πράξεις λένε πάντα την αλήθεια»

Τον Απολογισμό έργου της για την πενταετία 2014-2019 στην Δημοτική Ενότητα της Παιανίας πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή Παιανίας - Γλυκών Νερών σε δημόσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 στο Μουσείο Βορρέ, με την συμμετοχή εκπροσώπων συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών - Παιανιώτες στο σύνολό τους.

Ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Στάμου αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που έγιναν την πενταετία 2014-2019 αλλά και σε αυτά που έχουν ήδη προγραμματιστεί και αναμένεται να ξεκινήσουν πολύ σύντομα.

Ιδιαίτερες ήταν οι ευχαριστίες του Δήμαρχου Παιανίας προς τον κ. Θανάση Μαρτίνο για τη χορηγία κατασκευής του νέου υπερσύγχρονου δημαρχιακού μεγάρου, ενώ το γεγονός ότι ο Δήμος Παιανίας - Γλυκών Νερών επιλέχθηκε να είναι και ο πρώτος Δήμος στην Ανατολική Αττική όπου θα κατασκευαστεί η αποχέτευση, τονίστηκε μ’ έμφαση.

Μία ακόμα πρωτιά για τον Δήμο Παιανίας - Γλυκών Νερών είναι ότι είναι απαλλαγμένος από χρέη, κάτι για το οποίο ο κ. Σπύρος Στάμου δεν παρέλειψε να τονίσει με έμφαση, ευχαριστώντας όλους τους συνεργάτες του, για την τιτάνια προσπάθεια τους καθόλη την πενταετία.

Πολλοί αυτοδιοικητικοί της Ανατολικής Αττικής παρακολούθησαν την εκδήλωση του Απολογισμού, μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν: ο δήμαρχος Μαρκοπούλου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Μεθενίτης, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κι εκ νέου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Σμέρος, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Γεωργία Μπαντούνα, Χριστίνα Τσαντούλη και Χρήστος Καλαποθαράκος και Χριστίνα Παπαθανασίου -όλοι τους με τον Συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού- οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ιωάννα Κουλουβράκη, Χριστίνα Λυμπερόπουλου και Θανάσης Κατσιγιάννης με τον Συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη, ο δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης και πρόεδρος της ΕΝΑ Νεκτάριος Καλαντζής.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί ανάλογη εκδήλωση και στα Γλυκά Νερά για τον Απολογισμό έργων που έχουν πραγματοποιηθεί στην εν λόγω Δημοτική Ενότητα, καταδεικνύοντας έτσι -από πλευράς Δημοτικής Αρχής- πόσο ισότιμα υπολογίζονται, εκπροσωπούνται και αναδεικνύονται τόσο η Παιανία όσο και τα Γλυκά Νερά.

 

Απολογισμός έργων 2014-2019

 

Αποχέτευση

Αντιμετωπίσαμε τον κινδυνο της απένταξης του έργου. Το έργο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 30% της υλοποίησής του, μετά την αδυναμία του πρώτου αναδόχου για την ολοκλήρωσή του. Πολύ σύντομα οι εργασίες θα συνεχιστούν με τον δεύτερο ανάδοχο.

Νέο Δημαρχείο

Πρόκειται για ένα κτίριο 2000 τετραγωνικών μέτρων, σύγχρονο και λειτουργικό, που θα κτιστεί ανάμεσα στις δύο πόλεις μας την Παιανία και τα Γλυκά Νερά. Η διαδικασία μελέτης και αδειοδότησης έχουν ήδη δρομολογηθεί (εξασφαλίστηκε η έγκριση από την Πολεοδομία για την ανέγερση), χρηματοδότης και χορηγός είναι ο επιφανής εφοπλιστής, Αθανάσιος Μαρτίνος, γνωστός για το κοινωνικό του έργο. Οι εργασίες ανέγερσης του νέου Δημαρχείου αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2019.

Νέος στόλος και όρχος οχημάτων

Προχωρήσαμε στην αγορά 8 νέων και σύγχρονων απορριμματοφόρων οχημάτων στο πλαίσιο της προσπάθειας αύξησης και ανανέωσης του ήδη υπάρχοντος μικρού και γερασμένου στόλου. Νοικιάσαμε χώρο 7 στρεμμάτων επί της Λεωφόρου Μαρκοπούλου, στη θέση «Πούσι Χατζή», με σκοπό να στεγάσει όλα του τα οχήματα.

Λειτουργήσαμε τον4ο Βρεφονηπιακό Σταθμό

Το σοβαρό ζήτημα της λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού Παιανίας, ο οποίος επί πολλά χρόνια παρέμενε κλειστός λόγω έλλειψης προσωπικού και προβλημάτων τα οποία έμοιαζαν απροσπέλαστα, είχε αίσιο τέλος εξαιτίας της επιμονής αλλά και των έντονων πιέσεων που ασκήσαμε προς τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς.

Πλέον έχουμε έναν άρτια εξοπλισμένο και υπερσύγχρονο Βρεφονηπιακό Σταθμό με δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι 60 παιδιών (βρεφών και νηπίων).

Έργα στα σχολεία

Πρώτη φορά στα χρονικά, διατέθηκε το τεράστιο ποσό της τάξεως του 1.500.000,00 ευρώ συνολικά για όλες τις σχολικές μονάδες μας. Ενδεικτικά αναφέρω: κάλυψη λειτουργικών ανάγκών, συντηρήσεις και επισκευές σχολικών μονάδων, αλεξικέραυνα για πρώτη φορά, παλλόμενοι φωτεινοί σηματοδότες, πετρέλαιο για θέρμανση για όλη τη διάρκεια του χειμώνα, κ.λπ.

Παιδικές χαρέςΝηπιαγωγείων & Παιδικών Σταθμών

Ο Δήμος προχώρησε στην αγορά και τοποθέτηση καινούργιων οργάνων, παιχνιδιών, δαπέδων και γενικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση των Παιδικών Χαρών που βρίσκονται εντός των προαύλιων χώρων των Νηπιαγωγείων και των Βρεφονηπιακών Σταθμών σε Παιανία και Γλυκά Νερά. Μετά από αυτή τη παρέμβαση, όλοι αυτοί οι χώροι είναι άριστα εξοπλισμένοι με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και έλαβαν την απαιτούμενη πιστοποίηση σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας, όπως ακριβώς και οι κοινόχρηστες Παιδικές Χαρές του Δήμου.

Ανάπλαση 12 παιδικών χαρών

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αφορούν στην αντικατάσταση των οργάνων και των περιφράξεων, την κατασκευή δαπέδων ασφαλείας και διαδρόμων προσπέλασης, την τοποθέτηση νέου εξοπλισμού και ενημερωτικών πινακίδων, τη διαμόρφωση χώρων πρασίνου, ώστε οι παιδικές χαρές να είναι πλέον σύγχρονες, ασφαλείς και με δυνατότητα πρόσβασης και των παιδιών με κινητικά προβλήματα. Μάλιστα ολοκληρώθηκε και η διαδικασία πιστοποίησής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δημοτικά Ιατρεία

Μετά από έναν μεγάλο αγώνα της Δημοτικής Αρχής που στέφθηκε με επιτυχία, οι υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΠΕΔΥ στην Παιανία, οι οποίες κινδύνευαν να φύγουν, παρέμειναν οριστικά στον Δήμο μας (Δημοτικά Ιατρεία) και εδώ και 3,5 χρόνια προσφέρουν στους δημότες τις πολύτιμες παροχές Υγείας. Οι Υπηρεσίες Υγείας αναβαθμίστηκαν με επιπλέον γιατρούς και προσωπικό και αυτή τη στιγμή λειτουργούν με μια ιδιαίτερα σημαντική δυναμική, εξυπηρετώντας όλο και περισσότερους δημότες και στις δύο πόλεις μας.

Κομποστοποίηση

Συμμετέχουμε στη σύγχρονη και οικονομική διαχείριση των Βιοαποβλήτων με τη δημιουργία Μονάδας Κομποστοποίησης στο Μαρκόπουλο. Ο Δήμος μας εναρμονίζεται πλήρως με τη νομοθεσία, και επιλέγει τον πλέον φιλικό περιβαλλοντικά τρόπο διαχείρισης των αποβλήτων αλλά και με την λειτουργία του θα εξοικονομεί ετήσια 1,0 έως 1,5 εκατομμύριο ευρώ, προς όφελος των Δημοτών μας! (Σήμερα δαπανούμε περισσότερα από 3,0 εκατομμύρια)

Επαναλειτουργία ΚΕΠ Παιανίας

Από τον Οκτώβριο του 2015 άνοιξε ξανά τις πόρτες του για τους Δημότες το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Παιανίας, μετά από τιτάνιο αγώνα με την ελληνκή γραφειοκρατία και προσωπικές επαφές με αρμόδιους Υπουργούς.

Κυκλοφοριακή μελέτη

Ολοκληρώθηκε, για πρώτη φορά στο Δήμο μας, το εξαιρετικά σημαντικό έργο της υλοποίησης της Κυκλοφοριακής Μελέτης και ξεκινάει η διαδικασία για την εφαρμογή της και στην Παιανία και στα Γλυκά Νερά.

Υπογειοποίηση καλωδίων ΔΕΗ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του μεγάλου έργου υποδομής της υπογειοποίησης των εναερίων δικτύων ρεύματος στο Δήμο Παιανίας, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.).Η αρχή έγινε στην κεντρική Πλατεία Ζωοδόχου Πηγής, αλλά και στην Πλατεία Δημοσθένους.

Έργα στους Ιερούς Ναούς

Ο Δήμος Παιανίας, έχει πραγματοποιήσει από τις αρχές του 2015 μέχρι και σήμερα, σημαντικό έργο στους Ιερούς Ναούς της περιοχής μας. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και εξωραϊσμού σε όλους τους Ιερούς Ναούς και των δύο δημοτικών ενοτήτων.

Ως δημοτική αρχή, θεωρούμε την πολιτιστική και θρησκευτική μας κληρονομιά κομβικό σημείο της ιστορικής μας συνέχειας και για το λόγο αυτό συνεχίζουμε να στηρίζουμε και να πραγματοποιούμε έργα που συμβάλλουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Κοινωνική πολιτική - πρόνοια

Το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου μας, μέσα από τη δράση και την προσφορά της Κοινωνικής Υπηρεσίας έδωσε ένα δυναμικό παρόν από το 2014 μέχρι σήμερα με συστηματικά προγράμματα παροχής αγαθών και υπηρεσιών προς τους δημότες μας.

Εξυπηρετούνται περίπου 350 νοικοκυριά τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας, με τακτικές διανομές τροφίμων, τόσο από το Κοινωνικό Παντοπωλείο όσο και από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Εκτός των διανομών αυτών, δίδονται τρόφιμα σε αστέγους και σε οικογένειες που ξαφνικά βρέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αναφορικά δε, με τους ωφελούμενους οι οποίοι είναι ανήμποροι να μετακινηθούν, πραγματοποιούνται κατ’ οίκον επισκέψεις από το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Δράσεις για την Υγεία

Από το Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα στο Δήμο μας έλαβαν χώρα πληθώρα δωρεάν εξετάσεων και εμβολιασμών όπως:

1) Η Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία.με την συνδρομή της Αντικαρκινικής Εταιρίας σε 200 και

πλέον Δημότισσες.

2) Ο Δωρεάν αντιγριπικός εμβολιασμός στις ευπαθείς ομάδες του Δήμου. (Πραγματοποιήθηκαν προληπτικές εξετάσεις - εργαστηριακός έλεγχος)

3) Δωρεάν Test ΠΑΠ. (Παρέχεται μέχρι σήμερα στις Δημοτικές Υπηρεσίες Υγείας)

Επίσης πραγματοποιείται συστηματική Εθελοντική Αιμοδοσία με εκατοντάδες αιμοδότες που συνεισφέρουν στην Τράπεζα αίματος του Δήμου.

Αδειοδότηση, νομιμοποίηση καιέργα υποδομής σε Αθλητικούς χώρους

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η προσπάθεια που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2014 για τη διευθέτηση της εκκρεμότητας λειτουργίας και νομιμοποίησης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων Ποδοσφαίρου Παιανίας και Γλυκών Νερών αλλά και όλων των δημοτικών χώρων άθλησης, με τη συνδρομή Νομικών και Τεχνικών Συμβούλων.

Τα τελευταία 2 χρόνια ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης σε αθλητικούς χώρους της πόλης, από τo Δήμο μας. Στόχος των εργασιών είναι η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης στα αποδυτήρια και τις τουαλέτες του Κλειστού Δημοτικού Γηπέδου Παιανίας ενώ τοποθετήθηκε και νέο δάπεδο.

«Σπίτι του Βόλεϊ» - Ολυμπιακά Ακίνητα

Τα Ολυμπιακά ακίνητά πέρασαν στην κυριότητα του Δήμου μας μετά από συντονισμένες προσπάθειες και ταυτόχρονα εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 500.000,00€ από την Περιφέρεια, για τη συντήρηση και επισκευή τους. Όταν ολοκληρωθει το έργο θα αποδοθεί προς χρήση στους αθλητικούς φορείς του Δήμου Παιανίας και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Μέριμνα για τα αδέσποτα

Για πρώτη φορά στο δήμο μας καταρτίστηκε και υλοποιείται ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Προχωρήσαμε στην Υπογραφή Σύμβασης Έργου με ιδιωτικό κτηνιατρείο της περιοχής και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο Δήμο το ιδιωτικό κτηνιατρείο, ο αριθμός των μέχρι τώρα στειρώσεων και στις δύο Δημοτικές Ενότητες, σε Παιανία και Γλυκά Νερά, ανέρχεται στις 700, ενώ ο αριθμός των υιοθεσιών στο σύνολο του δήμου ανέρχεται στις 170.

Πολιτισμός και Τοπικοί Σύλλογοι

Από το 2014 θεσμοθετήσαμε μια σειρά Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στο Δήμο ώστε να προσφέρουμε ποιοτική ψυχαγωγία & διασκέδαση και να τιμήσουμε μεγάλους Πολιτιστικούς και Θρησκευτικούς θεσμούς σε συνδυασμό με την Ελληνική Παράδοση. (Χρστούγεννα, Απόκριες, Καθαρά Δευτέρα, Πάσχα)

Ταυτόχρονα, ο Δήμος μας ενίσχυσε οικονομικά όλους τους ενεργούς Συλλόγους και τους Φορείς Παιανίας και Γλυκών Νερών με την ετήσια επιχορήγηση στηρίζοντας έμπρακτα το σημαντικό έργο τους.

Αναβίωση των αγώνων «Σκιάδεια»

Προχωρήσαμε στην αναβίωση του θεσμού των «Σκιαδείων», των αγώνων δρόμου, που ξεκίνησαν μετά το πέρας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή της Παιανίας προς τιμήν του Βαλκανιονίκη Παιανιώτη αθλητή, Ιωάννη Σκιαδά. Οι Αγώνες αυτοί είναι ένα ύψιστης σημασίας γεγονός για την διάσωση και ανάδειξη της Ιστορίας της Παιανίας αλλά και για την ενίσχυση της Αθλητικής Ιδέας στην αντίληψη όλων.

Φέτος θα διεξαχθούν την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, με εκκίνηση και τερματισμό την Κεντρική Πλατεία της Παιανίας με κοινωνικό χαρακτήρα και σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Παιανίας.

Συμβουλευτική Γονέων

Ο Δήμος μας, ανταποκρινόμενος στην ανάγκη της σύγχρονης οικογένειας για συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη σε θέματα που αφορούν τις σχέσεις των παιδιών με το ευρύτερο περιβάλλον τους, δημιούργησε για πρώτη φορά, Συμβουλευτικό Κέντρο. Η πρωτοβουλία αυτή, βασίζεται στον εθελοντισμό και προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους Δημότες.

Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο

Ο Δήμος μας ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της εποχής για ουσιαστική επιμόρφωση και επικοινωνία "υιοθέτησε" την ιδέα του Λαϊκού Πανεπιστημίου και από το 2018 το υλοποιεί χωρίς κανένα κόστος για τους συμμετέχοντες. Η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους. Στόχος της δημοτικής μας αρχής είναι το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο να γίνει θεσμός και να πραγματοποιούνται πολλές διαλέξεις κατά την διάρκεια του έτους.

Κοινωνικό Φροντιστήριο

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παιανίας και της δημιουργίας ενός δικτύου αλληλεγγύης.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτούργησε για πρώτη χρονιά κατά το σχολικό έτος 2017-18.

Τα μαθήματα πραγματοποιηθούν στα λύκεια του Δήμου μας, με την βοήθεια εθελοντών καθηγητών, αλλά και γονέων οι οποίοι έχουν την διοικητική υποστήριξη και λειτουργία σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Παιανίας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Παιανίας

Ο δημόσιος απολογισμός για τα δημοτικά πεπραγμένα έτους 2016 καθώς και για τα σημαντικότερα έργα και πολιτικές του 2017, θα παρουσιαστεί, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορωπίου, την  Δευτέρα 27 Νοεμβρίου  2017, στις 18:00μμ, στο Δημαρχείο Κρωπίας (Αμφιθέατρο, Ισόγειο).

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, με κύρια θέματα τον απολογισμό  της αντιπυρικής περιόδου του 2017, τις δράσεις προετοιμασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από πλημμύρες και χιονοπτώσεις-παγετό κατά την τρέχουσα περίοδο, καθώς και τις δράσεις προετοιμασίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμού.
Λαμβάνοντας τον λόγο κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Αντιπεριφερειάρχης, αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους, έκανε μια συνοπτική αναφορά στην αντιπυρική περίοδο και στα συμβάντα στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, εστιάζοντας κυρίως στη μεγάλη φωτιά του Καλάμου όπου κινητοποιήθηκαν από την πλευρά της Περιφέρειας δια μέσου της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας το σύνολο των διαθέσιμων μέσων που ζητήθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία (26 υδροφόρες και 10 εκσκαφικά μηχανήματα). Ακολούθως αναφέρθηκε στην αυταπάρνηση που επέδειξαν όλοι οι εμπλεκόμενοι  που συμμετείχαν στην κατάσβεση της συγκεκριμένης φωτιάς, καταλήγοντας ότι συνολικά και ο φετινός απολογισμός ήταν θετικός για την περιοχή της ΠΕΑΑ, παρά το γεγονός ότι οι πυρκαγιές ήταν περισσότερες από πέρυσι. Τόνισε δε ότι η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιήθηκε για να συνδράμει το Πυροσβεστικό Σώμα, με υδροφόρες και εκσκαφικά μηχανήματα, σε όποιο συμβάν της ζητήθηκε. Παράλληλα, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία, Δήμους και εθελοντές) που δραστηριοποιήθηκαν στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής για την αποτελεσματικότητα τους κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Αναφορικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πλημμυρών, παρουσίασε συνοπτικά τις εργολαβίες (καθαρισμός ρεμάτων, καθαρισμός και συντήρηση φρεατίων υδροσυλλογής – συνδετήριων αγωγών), τα αντιπλημμυρικά έργα και τις μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας που εκτελούνται ή πρόκειται να εκτελεστούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής. Ειδικότερη αναφορά έγινε στην πληγείσα περιοχή του Καλάμου, όπου ο κ. Φιλίππου τόνισε ότι έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των ρεμάτων της περιοχής και έχει εγκριθεί κονδύλι €4.000.000, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής με την κατασκευή έργων, τα οποία θα ξεκινήσουν άμεσα το επόμενο διάστημα με ευθύνη του Δασαρχείου. Τονίστηκε επίσης ότι ο σχεδιασμός της Περιφέρειας για τις χιονοπτώσεις έχει ολοκληρωθεί.
Ακολούθησε αναφορά στις αρμοδιότητες όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την καλή συνεργασία που πρέπει να υπάρχει ανάμεσά τους, για να μπορέσουν να πετύχουν στο δύσκολο έργο με το οποίο έχουν επιφορτιστεί και εκφράστηκε η πεποίθηση ότι θα καταφέρουν όλοι οι φορείς να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του φετινού χειμώνα.
Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης στην προσφώνηση του επισήμανε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι αναγκαίο να επανεξετάζουν προληπτικά και σε τακτά χρονικά διαστήματα την ετοιμότητά τους και τον σχεδιασμό των δράσεων σε σχέση με τον σεισμικό κίνδυνο. Επισήμανε δε ότι έχουν καταγραφεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής ανά Δήμο όλοι οι χώροι καταφυγής σε περίπτωση σεισμού και σύντομα θα απεικονιστούν χαρτογραφικά στον διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας. Επίσης ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους ότι έχει ήδη αποσταλεί έγγραφο για το που θα συνεδριάσει το ΣΟΠΠ σε περίπτωση που το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής αντιμετωπίζει πρόβλημα στατικότητας καθώς και για το που θα λειτουργήσουν εναλλακτικά οι κρίσιμες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας.
Επίσης ενημέρωσε ότι στις 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα  (στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου) άσκηση επί χάρτου σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ και με τη συμμετοχή των αρμόδιων φορέων (Δήμοι, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Ένοπλες Δυνάμεις, ΕΚΑΒ, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κλπ). Ζήτησε να συμμετέχουν από κάθε Δήμο παρατηρητές, ώστε σύντομα να γίνουν ασκήσεις σε όσο περισσότερους δήμους γίνεται.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης – Πρόληψης του ΟΑΣΠ κα Χ. Γκουντρομίχου, η οποία έκανε εκτεταμένη αναφορά σε θέματα που σχετίζονται με τον απαιτούμενο σχεδιασμό των ΟΤΑ και ειδικότερα με τον προσεισμικό έλεγχο των δημοσίων κτιρίων και τον προσδιορισμό των χώρων καταφυγής και πρότεινε τη διενέργεια ΣΟΠΠ με μοναδικό θέμα τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου.
Αμέσως μετά ακολούθησε τοποθέτηση του Πύραρχου Σταμούλη Ιωάννη από την Διοίκηση Π.Υ. Αθηνών, ο οποίος παρουσίασε στοιχεία που αφορούσαν στις πυρκαγιές του καλοκαιριού, ευχαρίστησε όλους τους φορείς για τη στήριξη που παρείχαν στην Πυροσβεστική στην αντιμετώπιση των συμβάντων και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος ενόψει της χειμερινής περιόδου.
Εν συνεχεία τον λόγο πήραν εκπρόσωποι των Δήμων, καθώς και μέλη εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Αττική και αναφέρθηκαν στα προβλήματα που εμφανίστηκαν κατά την αντιπυρική περίοδο, κάνοντας παράλληλα απολογισμό των δράσεών τους ενώ ανέπτυξαν και τον σχεδιασμό τους για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο.
Αναλυτικά στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν η Περιφερειακή Σύμβουλος Εντεταλμένη για Θέματα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννα Τσούπρα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής Ζαχαρίας Πελέκης, Διοικητές και εκπρόσωποι της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λαυρίου, Κρωπίας, Νέας Μάκρης, Οινοφύτων, καθώς και από τον 12ο ΠΣ, τον 9ο ΠΣ, τον 8ο ΠΣ και τον 6οΠΣ (Θρακομακεδόνες), εκπρόσωποι των Α΄, Β΄ και Γ΄ Τμημάτων Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Τροχαίας Αττικής Οδού, καθώς και των Δ/νσεων Αστυνομίας Βορειοανατολικής, Νοτιοανατολικής και Δυτικής Αττικής.
Επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα Λιμεναρχεία Ραφήνας, Λαυρίου και Χαλκίδας - Ωρωπού, αλλά και από τη Δ/νση Δασών Ανατολικής Αττικής, τη Δ/νση Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών, το Δασαρχείο Πεντέλης,  τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, την ΠΠ Δήμων Ανατολικής Αττικής, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, τη Δ/νση Αεροπορικής Βάσης Πάρνηθας, την ΥΠΑ (Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών), στελέχη του ΟΑΣΠ, της ΔΕΔΗΕ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΜΥ, των ΑΤΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕ, του ΕΚΑΒ και του ΣΠΑΠ.  
Σημαντική εκπροσώπηση στη συνεδρίαση είχαν και οι εθελοντικές οργανώσεις της Ανατολικής Αττικής (Εθελοντική Ομάδα ΠΠ Καλυβίων, Εθελοντική Ομάδα ΠΠ Κουβαρά, Εθελοντές Δασοπροστασίας Αττικής - ΕΔΑΣΑ, Όμιλος Φίλων του Δάσους,  Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης Ροδόπολης, Μονάδα Αντιμετώπισης Κινδύνων Ιπποκράτειος Πολιτεία, Σωματείο Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου, Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Ο.Μ.Α.Κ), Εθελοντική Ομάδα Δήμου Παιανίας, Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου. Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Β/Α Τομέα Υμηττού).
Τέλος, από την Περιφέρεια Αττικής παραβρέθηκαν στελέχη της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής και της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕΑΑ.

krideras

powerpress

syneidisi

xtypos