dedousis

MOUSAMAS.POWER.PRESS

xtyposgr logo 544x169

iyeia

 

Με πρωτοβουλία του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ», η Διοίκηση, οι εργαζόμενοι, τα μέλη και οι ωφελούμενοι των δομών του, γιόρτασαν με άφθονο κέφι και ζωντάνια την εθιμοτυπική παράδοση της Τσικνοπέμπτης!

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί στις 11.30 στο νέο χώρο του Κ.Η.Φ.Η. Κερατέας (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) και συνεχίστηκαν το μεσημέρι στα γραφεία του Νομικού Προσώπου στο Δημαρχείο Κερατέας. Το βράδυ ακολούθησε η καθιερωμένη εκδήλωση του Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου στην αίθουσα «Επίπλευση» στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.

Με πολύ χαρά όλοι αγκάλιασαν τις εκδηλώσεις του Νομικού Προσώπου για ακόμη μία χρονιά.

Το Δ.Σ. και η Πρόεδρος του Ν.Π., κα. Δήμητρα Πάλλη, εύχονται σε όλους Καλές Απόκριες, με ευκαιρίες για ψυχαγωγία και σύσφιξη των ανθρωπίνων σχέσεων στην καθημερινότητά μας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Λαυρεωτικής η πρώτη για το 2018 διανομή τροφίμων και άλλων ειδών σε αδύναμους οικονομικά πολίτες, μέσω του Προγράμματος «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ (Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους), που υλοποιείται από την «Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής».

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 09:00 το πρωί στο Δημοτικό Πάρκινγκ Κερατέας και στις 12:00 το μεσημέρι στον εξωτερικό χώρο απέναντι από το Δημαρχείο Λαυρίου, έγιναν οι δύο διανομές νωπών και συσκευασμένων τροφίμων (βρεφικές τροφές, τυροκομικά, νωπά κοτόπουλα και κρέατα, είδη παντοπωλείου και οπωρολαχανικά), καθώς και βρεφικών ειδών και ειδών οικιακής χρήσης.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος ΤΕΒΑ είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Για το Δήμο Λαυρεωτικής ο αριθμός των ωφελούμενων μελών είναι 1.062 άτομα, που προέρχονται από 462 οικογένειες.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε με εξαιρετικό συντονισμό, ταχύτητα και οργάνωση, χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι εξυπηρετούμενοι πολίτες.

 

Σύμφωνα με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), ξεκινά η λειτουργία της οργανωμένης Δημοτικής Πλαζ Αυλακίου στο Πόρτο Ράφτη το Σάββατο 28 Απριλίου 2018.

 

Η επί σειρά ετών βραβευμένη με «Γαλάζια Σημαία», Δημοτική Πλαζ Αυλακίου, θα λειτουργήσει, με είσοδο, καθημερινά, έως και τον Οκτώβριο, από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ. Στην τιμή εισόδου, περιλαμβάνεται η χρήση ξαπλώστρας και ομπρέλας, καθώς επίσης η χρήση αποδυτηρίων, ντους και τουαλετών.

 

Για την ασφάλεια των λουομένων, στον χώρο της πλαζ, κατά τις ώρες λειτουργίας της, υπάρχει Ναυαγοσώστης και Ιατρείο Α΄ Βοηθειών.

Οι τιμές εισόδου έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

 

Γενική Τιμή Εισόδου: 5 Ευρώ

 

Κατηγορίες Καρτών Πλαζ:

 

 1. Κάρτα με 2€ (Δευτέρα – Παρασκευή):

Δημότες, Μόνιμοι Κάτοικοι ηλικίας 4 – 12 ετών, Πολύτεκνοι

 

 1. Κάρτα με 3€ (Δευτέρα – Παρασκευή):

Μόνιμοι Κάτοικοι ηλικίας άνω των 13 ετών, Ετεροδημότες ηλικίας 4 – 12 ετών, Ετεροδημότες ηλικίας άνω των 60 ετών, Φοιτητές, Αστυνομικοί, Στρατεύσιμοι

 

 1. Κάρτα εφάπαξ πληρωμής (Δευτέρα – Παρασκευή):
  • Δημότες: 60€
  • Μόνιμοι Κάτοικοι: 80€
 1. Κάρτα Εφάπαξ πληρωμής (Δευτέρα – Κυριακή):
  • Δημότες ηλικίας 4 – 12 ετών: 50€
  • Δημότες ηλικίας άνω των 13 ετών: 120€
  • Μόνιμοι Κάτοικοι ηλικίας 4 – 12 ετών: 60€
  • Μόνιμοι Κάτοικοι ηλικίας άνω των 60 ετών: 130€
  • Πολύτεκνοι: 20€
  • Ετεροδημότες ηλικίας 13 έως 60 ετών: 180€ για όλη την σεζόν ή μηνιαία κάρτα 100€
  • Ετεροδημότες ηλικίας άνω των 60 ετών: 120€

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και την λειτουργία της Πλαζ, μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο: 22990 – 72826.

Το 1° Γυμνάσιο Μαρκοπούλου διοργανώνει διημερίδα με θέμα «Μαθησιακές Δυσκολίες: Πρόβλημα ή Πρόκληση;» την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Απριλίου 2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου (Γ. Παπαβασιλείου 34, 19003 Μαρκόπουλο).

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου, της Περιφέρειας Αττικής, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, της «Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης», σε συνεργασία με την Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος και το Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Ελληνικού – Αργυρούπολης «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΑμεΑ».

Σκοπός της Διημερίδας είναι η πλήρης ενημέρωση, ο προβληματισμός και η συζήτηση των γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικών και εξειδικευμένων μελών της επιστημονικής κοινότητας, καθώς το ποσοστό των μαθητών που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες στα σχολεία, ανέρχεται πλέον στο 10% του συνόλου του μαθητικού πληθυσμού. Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν κυρίως διαταραχές φυσιολογικής ανάπτυξης, όπως διαταραχές άρθρωσης λόγου, γλωσσικής έκφρασης, γλωσσικής αντίληψης, ειδικές αναπτυξιακές διαταραχές σχολικών δεξιοτήτων, όπως διαταραχές ανάγνωσης, γραμματισμού λέξεων, αριθμητικών δεξιοτήτων και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, όπως ο αυτισμός και το σύνδρομο Asperger.

Η Διημερίδα απευθύνεται σε Γονείς, Εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, Συμβούλους Εκπαίδευσης, Παιδοψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς και γενικότερα, σε όλους όσους αγαπούν τα παιδιά.

Η διάγνωση και η παρέμβαση προς αποκατάσταση είναι και οφείλουν να είναι πολυπαραγοντικές διαδικασίες. Ως εκ τούτου, η προσέγγιση του θέματος θα γίνει με βάση την ιατρική, την παιδαγωγική – εκπαιδευτική, αλλά και την κοινωνική διάσταση.

Η είσοδος στη Διημερίδα είναι ελεύθερη, ενώ θα δοθούν και βεβαιώσεις παρακολούθησης.

krideras

powerpress

syneidisi

xtypos