Φωτιά ξέσπασε χθες στην περιοχή Φέριζα Κερατέας,όπου λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, σύντομα εξελίχθηκε σε μεγάλη πυρκαγιά, καίγοντας μεγάλη έκταση της ευρύτερης περιοχής της Αναβύσσου.

 

Πιο συγκεκριμένα, η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων εντάσεως μέχρι και 9 μποφόρ, που έπνεαν στην περιοχή πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οι διευθύνσεις του αέρα οδήγησαν την πυρκαγιά προς την Ανάβυσσο και την Παλαιά Φώκεα, όπου έφθασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών, αλλά χάρη στην αυτοθυσία πυροσβεστών και εθελοντών σώθηκαν περιουσίες και φυσικά ανθρώπινες ζωές.

Στο μέτωπο της φωτιάς μετέβη από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου, και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Θανάσης Αυγερινός, ο οποίος συγκάλεσε εσπευσμένα συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) στο κοινοτικό κατάστημα Αναβύσσου, όπου αναλύθηκε από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, τους Δημάρχους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής και τα άλλα Μέλη του ΣΟΠΠ η εκτίμηση της κατάστασης μέχρι εκείνη τη στιγμή, για την οργάνωση και τον συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών. Σήμερα επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές πραγματοποίησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκης Βορίδης.

Διαβάστε περισσότερα στο xtypos.gr


 

syneidisi

xtypos