Τη θέσπιση της Αθλητικής Κάρτας Υγείας που θα αποτελεί την «αθλητική ταυτότητα» για τους πολίτες, ανακοίνωσε ο Δήμος Παλλήνης.

Η χρήση της θα είναι υποχρεωτική και αποτελεί πλέον προϋπόθεση για την είσοδο στις ανοιχτές οργανωμένες εγκαταστάσεις για δωρεάν ατομική άθληση μεμονωμένων ατόμων, ενώ δικαίωμα απόκτησής της έχουν αποκλειστικά οι κάτοικοι του Δήμου Παλλήνης.

Η Κοινωφελής Υπηρεσία του Δήμου έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες έκδοσης ώστε να διαθέτουν την Αθλητική Κάρτα Υγείας όλοι οι χρήστες των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, όταν αυτές ανοίξουν.

 

Πότε και πως θα λειτουργήσουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις

Σημειώνεται πως οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Παλλήνης θα επαναλειτουργήσουν με αυστηρή τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων, στη βάση των αποφάσεων που ελήφθησαν μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Απριλίου μεταξύ του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του ΓΓΑ, Γιώργου Μαυρωτά και τους Δημάρχους όλης της χώρας, στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος υποβάλλοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την επανεκκίνηση του συνόλου της αθλητικής δραστηριότητας στη χώρα.

Με βάση αυτές τις αποφάσεις, οι αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας θα ανοίξουν σε 4 φάσεις, ξεκινώντας από εκείνες που χρησιμοποιούνται από αθλητές και σωματεία που λαμβάνουν μέρος σε διεθνείς διοργανώσεις.

Οι εγκαταστάσεις του Δήμου Παλλήνης θα ανοίξουν στη δεύτερη φάση –η ημερομηνία θα ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση- και μόνο για:

• Αθλητές συλλόγων σε ατομικά αθλήματα εξωτερικού χώρου (15 ετών και άνω).
• Αθλητές με Αναπηρία (ανάλογα με το είδος αναπηρίας).
• Υποψήφιους ΣΕΦΑΑ, Στρατιωτικών Σχολών κλπ..
• Αθλητές ομαδικών αθλημάτων, σε ατομικά προγράμματα, (15 ετών και άνω).

Για τις ανάγκες αυτών, θα επαναλειτουργήσουν οι ανοιχτοί χώροι του Αθλητικού Κέντρου Παλλήνης και τριών Αθλητικών Κέντρων του Γέρακα.

Η είσοδος θα ελέγχεται από τους υπαλλήλους της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παλλήνης και θα επιτρέπεται μόνο στους: Α) Αθλητές κάτοχοι δελτίο Αθλητού & Κάρτας Υγείας Αθλητή με ενεργή σύμβαση παραχώρηση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων, Β) Αθλούμενοι στα Δημοτικά προγράμματα και προγράμματα μαζικού αθλητισμού Γ) Σχολικές ομάδες & λοιποί φορείς βάση ιδικής παραχώρησης και Δ) Μεμονωμένα Άτομα κάτοχοι της Αθλητικής Κάρτας Υγείας.

Θα παραμείνουν κλειστά τα αποδυτήρια, τα ντους και τα κυλικεία ενώ δεν θα επιτρέπεται η είσοδος κοινού.


 

ANAGGELIA GAMOY NEA 255x200

 

syneidisi

xtypos