Στα εγκαίνια της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Η Αρχαιολογία “δικτυώνει” τα Μεσόγεια» που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής στο Παλαιό Εμφιαλωτήριο του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Κορωπίου παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.
Πρόκειται για μια έκθεση που περιλαμβάνει ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό από τις πρόσφατες ανασκαφές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής που εκτελούνται στο πλαίσιο του αρχαιολογικού υποέργου «Αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες». Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής Αναστασία Λαζαρίδου στην ομιλία της αναφέρθηκε στο ιστορικό των 160 σωστικών ανασκαφών των ετών 2013-2016 στα 120 χιλιόμετρα που εκτείνεται το έργο ΕΣΠΑ «Συλλογή, Μεταφορά, Επεξεργασία και Διάθεση Ακαθάρτων περιοχών Κορωπίου – Παιανίας» που έφεραν στο φως πολλές αρχαιολογικές θέσεις και ευρήματα, όπως μεγάλο μέρος του αρχαίου οδικού δικτύου, ιερά και νεκροταφεία, οικιστικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις κ.α. που χρονολογούνται από την 6η χιλιετία π.Χ. έως τον 16ο αιώνα μ.Χ.
Παράλληλα με την έκθεση φωτογραφίας, έγινε παρουσίαση του αρχαίου πατητηριού που ανακαλύφθηκε στην περιοχή του ΚΕΛ (Νοτιοανατολικά του Αεροδρομίου) και μεταφέρθηκε στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Κορωπίου, ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, καθώς μαρτυρά την καλλιέργεια και την παραγωγή κρασιού στην περιοχή ήδη κατά τους αρχαίους χρόνους.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2017. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 8:00 – 15:00 και Κυριακή 10:00 – 15:00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Κορωπίου (Βασ. Κων/νου 31, Κορωπί).


 

syneidisi

xtypos