Η κεντρική πλατεία Σαρωνίδας αποτελεί στολίδι του Δήμου Σαρωνικού, έναν από τους ομορφότερους δημόσιους ανοιχτούς χώρους και σημείο αναφοράς τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών. Στο σχεδιασμό του Δήμου υπάρχει ήδη πρόβλεψη περαιτέρω ανάδειξης και ανάπλασης, με κύριο γνώμονα το δημόσιο χαρακτήρα της και την ενίσχυση της εικόνας της, ως κέντρο συνάντησης ατόμων όλων των ηλικιών, όπου μπορούν να απολαμβάνουν στιγμές ανάπαυλας, παιχνιδιού αλλά και παρακολούθησης δημοσιών θεαμάτων.
Τις τελευταίες ημέρες επιχειρείται προσπάθεια στρέβλωσης των προθέσεων της Δημοτικής Αρχής, με αφορμή την απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας, μετά από αίτημα επαγγελματία, περί παραχώρησης χρήσης και τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων επί της πλατείας συνολικής έκτασης 40 τ.μ..
Σύμφωνα με την προϋπάρχουσα απόφαση του Δήμου Σαρωνικού έτους 2011, ορίζεται ότι δύναται να παραχωρηθεί, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος, εμβαδόν συνολικής κάλυψης της πλατείας 200τ.μ..Η συνολική έκταση της κεντρικής πλατείας Σαρωνίδας είναι 6, 5 στρέμματα, στην οποία υπάρχει παιδική χαρά, μνημείο πεσόντων και μεγάλο τμήμα της καταλαμβάνεται από δέντρα και καλλωπιστικά φυτά.
Η παραχώρηση του ελάχιστου αυτού χώρου, αναλογικά με τη συνολική έκταση της πλατείας, στον αιτούντα επαγγελματία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι θα ζημιώσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες, ούτε θα αλλοιώσει το δημόσιο χαρακτήρα της πλατείας. Το σημαντικότερο στοιχείο για να διατηρηθούν ζωντανοί οι κοινόχρηστοι χώροι είναι η ανθρώπινη παρουσία. Ας αναλογιστούμε, επίσης, ότι η πλατεία αποτελεί ζωντανό κύτταρο της ελληνικής μας παράδοσης και χαρακτηριστικό στοιχείο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, ως σημείο συνάντησης, ανάπαυλας αλλά και κομβικό σημείο της τοπικής ανάπτυξης.
Ο Δήμος Σαρωνικού, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, τηρώντας τις δεσμεύσεις του νόμου, ενεργεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.


 

ANAGGELIA GAMOY NEA 255x200

 

syneidisi

xtypos