Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου στην Αλβανία την προηγούμενη εβδομάδα, είχε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του αλβανικού κράτους και Αλβανούς αξιωματούχους.

 

Η επίσκεψη έγινε με αφορμή την εκδήλωση απονομής τιμής στον γιατρό Παναγιώτη Κολιομιχάλη για την ανθρωπιστική του προσφορά στον αλβανικό λαό.

Αναλυτικότερα, ο κ. Φιλίππου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Αλβανίας κ. Ilir Meta σε κλίμα ιδιαίτερα εγκάρδιο για την ενίσχυση της φιλίας και της συνεργασίας των δύο λαών.

 Επίσης ο Δήμαρχος Σαρωνικού συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της ιστορικής και τουριστικής πόλης Kavaja κ. Redjan Krali, με τον οποίο συζήτησε το ενδεχόμενο συνεργασίας και αδελφοποίησης των δύο δήμων, καθώς και με τον Δήμαρχο Τιράνων κ. Erion Veliaj με τον οποίο συζήτησε τις λεπτομέρειες της παρουσίασης του βιβλίου του κ. Φιλίππου «Ο Σαλαμίνιος αρχαιολόγος – ιστορικός – λαογράφος – γλωσσολόγος ΠΕΤΡΟΣ ΑΝ. ΦΟΥΡΙΚΗΣ (1878-1936)» το ερχόμενο φθινόπωρο εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες με την υγειονομική κρίση.
 
Διαβάστε περισσότερα στο xtypos.gr

 

ANAGGELIA GAMOY NEA 255x200

 

syneidisi

xtypos