Με τον Υπουργό Τουρισμού του Σαν Μαρίνο Federico Padini Amati είχε συνάντηση ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.

 

Ο κ. Padini Amati βρίσκεται στην Ελλάδα ως μέλος ευρείας διπλωματικής αντιπροσωπείας του ιστορικού κρατιδίου για συναντήσεις με εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβέρνησης αλλά και των πανηγυρικών εκδηλώσεων των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο Federico Padini Amati αποδέχτηκε με ενθουσιασμό την πρόταση του Γιώργου Γιασημάκη για Αδελφοποίηση του Δήμου Ωρωπού με το κρατίδιο του Σαν Μαρίνο και υπογραφή μνημονίου για ανταλλαγή τουριστικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, εμπορικών προγραμμάτων. Τονίστηκε ιδιαίτερα πως το Σαν Μαρίνο και ο Δήμος Ωρωπού έχουν τον ίδιο πληθυσμό (περίπου 34.000 κατοίκους).

Ο ίδιος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πλούσια ιστορία και τις σπάνιες ομορφιές του Δήμου Ωρωπού και παρέδωσε στον Γιώργο Γιασημάκη ως αναμνηστικό συλλεκτικά γραμματόσημα που εικονίζουν το Palazzo Publico του Σαν Μαρίνο. Προσκάλεσε μάλιστα τον Ιούνιο στο Σαν Μαρίνο αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ωρωπού για επίσημη επίσκεψη.

Ο δήμαρχος Ωρωπού ανταπέδωσε την πρόσκληση φιλοξενίας και παρέδωσε στον κύριο Federico Padini Amati σμιλευτό έμβλημα του Δήμου Ωρωπού χαραγμένο σε κομμάτι πεντελικού μαρμάρου με υποβάση από πέτρα Καπανδριτίου καθώς και μία φωτοκαταλυτική αφίσα αντί-covid ιταλικής κατασκευής που εικονίζει το Αμφιαράειο.

«Το Σαν Μαρίνο ιδρύθηκε το 301 και μέχρι σήμερα αποτελεί την πιο παλιά δημοκρατία ενεργού κράτους. Υπήρξε εγκάρδια γνωριμία και επικοινωνία με τον κύριο Federico Padini Amati. Θα έχουμε την ευκαιρία να προβάλουμε τον τόπο μας όχι μόνο στο Σαν Μαρίνο αλλά και σε ολόκληρη την Ιταλία. Ανοίγουμε τους ορίζοντες μας και θα δώσουμε την ευκαιρία στους νέους μας αλλά και στον εμπορικό κόσμο να ανοίξουν έναν επωφελή δίαυλο πολιτισμού, εκπαίδευσης και επικοινωνίας», δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.


 

ANAGGELIA GAMOY NEA 255x200

 

syneidisi

xtypos