Ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγκρότησης νέου Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και μελών Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δήμο Διονύσου, στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου.

Στη συνεδρίαση, κατά την οποία τηρήθηκαν όλα τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας στο πλαίσιο της πανδημίας (έλεγχος πιστοποιητικών προσερχομένων από Δημοτική Αστυνομία, τήρηση αποστάσεων κλπ), προσήλθαν κανονικά μόνο Δημοτικοί Σύμβουλοι των παρατάξεων «Δύναμη Ευθύνης» και «Η Πόλη μας, το Σπίτι μας», ενώ υπήρξε για δεύτερη φορά αποχή των 4 παρατάξεων της αντιπολίτευσης («Διόνυσος Ανοιχτοί ορίζοντες», «Εύπολις Δήμου Διονύσου», «Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου» και «Μαζί για τον Διόνυσο») κάτι που οδήγησε για μία ακόμη φορά σε έλλειψη απαρτίας.

Δεδομένου ότι εξαντλήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο συνεδριάσεις σύμφωνα με το άρθρο 74 παρ. 9 του Ν. 3852/2010, συνεχίστηκε η διαδικασία που προβλέπει την εκλογή εκείνων που έλαβαν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης, εφόσον αποδεχθούν τον ορισμό σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση ανακήρυξής τους (δηλαδή την 562/2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία ανακηρύχθηκαν οι τακτικοί και επιλαχόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Διονύσου από τις εκλογές της 26ης Μάιου και 2ας Ιουνίου 2019, ανάλογα με τον αριθμό εδρών που δικαιούται κάθε παράταξη σύμφωνα με τις παραγράφους 3 έως 6).

Προεδρεύων της διαδικασίας ήταν ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Ενεργειακής Αναβάθμισης Στέφανος Κριεμάδης ενώ Γραμματέας ορίστηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Η Πόλη μας, το Σπίτι μας» Παναγής Λουκάτος.

Τη θέση του νέου Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου για το υπόλοιπο της δημοτικής θητείας καταλαμβάνει ο Δημοτικός Σύμβουλος, μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ και πρώην Αντιδήμαρχος με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία Θανάσης Κρητικός.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης ευχαρίστησε την απερχόμενη Πρόεδρο Σοφία Κατσίγιαννη κι ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ.Κρητικό ενόψει των νέων του καθηκόντων. Επίσης ευχαρίστησε όλα τα απερχόμενα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κι ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα μέλη.

Ο κ.Καλαφατέλης εξέφρασε την ελπίδα ότι οι 4 παρατάξεις της μειοψηφίας θα αναθεωρήσουν τη σημερινή τους μη εποικοδομητική στάση, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος για την ομαλή πραγματοποίηση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που αποτελεί κορυφαίο θεσμό για την παραγωγή δημοτικού έργου προς όφελος όλων ανεξαιρέτως των πολιτών.

Ακολουθούν τα νέα μέλη του Προεδρείου και των Επιτροπών, όπως προέκυψαν από τη διαδικασία:

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόεδρος: Θανάσης Κρητικός (Δύναμη Ευθύνης Για το Διόνυσο)

Αντιπρόεδρος: Διονύσης Ζαμάνης (Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες)
Γραμματέας: Κωνσταντίνος Κουριδάκης (Εύπολις Συνεργασία Δημοτών)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Γιάννης Φωτάκης (Δύναμη Ευθύνης Για το Διόνυσο)
Γιάννης Τσουδερός (Δύναμη Ευθύνης Για το Διόνυσο)

Διονύσης Ζαμάνης (Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες)
Κατερίνα Μαϊχόσογλου-Ψυχογιού (Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες)

Κωνσταντίνος Κουριδάκης (Εύπολις Συνεργασία Δημοτών)

Βασίλης Φώτος (Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος)

Διαβάστε την συνέχεια στο site: xtypos.gr


 

ANAGGELIA GAMOY NEA 255x200

 

syneidisi

xtypos