Ομάδα φοιτητών και διδασκόντων του Πολυτεχνείου επισκέφτηκε τον Δήμο Σαρωνικού

Ομάδα φοιτητών μαζί με τους διδάσκοντες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Δήμο Σαρωνικού και συνομίλησαν με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Σωφρόνη και τον Αντιδήμαρχο κ. Ηλία Μπουκοβάλα.
Η συνάντηση προγραμματίστηκε στο πλαίσιο μελέτης την οποία εκπονούν οι φοιτητές της σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών με την επίβλεψη των διδασκόντων καθηγητών τους με θέμα «Περιβαλλοντικό σχέδιο ανάπτυξης του παρακτίου μετώπου της Αττικής» από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου έως το Σούνιο. Η μελέτη έχει ως κύριο αντικείμενο την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου για την περιοχή του παραλιακού μετώπου με περιβαλλοντικά κριτήρια στα πλαίσια του αειφόρου σχεδιασμού της ευρύτερης περιοχής.
Σε αλληλογραφία που προηγήθηκε, η διδακτική ομάδα αιτήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο προκειμένου να ενημερωθεί για τον στρατηγικό σχεδιασμό διαχείρισης του συγκεκριμένου θέματος από τον Δήμο, καταγράφοντας και συνυπολογίζοντας στην τελική μελέτη τους τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της περιοχής όπως διατυπώνονται από τους κατοίκους στον Δήμαρχο.
Η Δημοτική Αρχή Σαρωνικού ανταποκρινόμενη θετικά στο αίτημα των φοιτητών τους υποδέχτηκε στον Δήμο και είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους φοιτητές για όλες τις ενέργειες από πλευράς Δήμου, τις αδιαπραγμάτευτες διεκδικήσεις για το κοινό συμφέρον και τις πάγιες δεσμεύσεις από πλευράς Δήμου για τη βέλτιστη αξιοποίηση και ανάδειξη της περιοχής.
Η συνάντηση έκλεισε με υπόσχεση ανανέωσης του ραντεβού και από τις δυο πλευρές και επιτόπια επίσκεψη σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης του Δήμου Σαρωνικού. Ο Δήμαρχος πρότεινε να προγραμματιστεί εκ νέου επίσκεψη στον Δήμο και να ξεναγήσει ο ίδιος την ομάδα φοιτητών και διδασκόντων σε όλα τα σημεία φυσικού και αρχαιολογικού κάλλους της περιοχής.


 

ANAGGELIA GAMOY NEA 255x200

 

syneidisi

xtypos