Το «πράσινο» φως για την έναρξη της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης σε διάφορες περιοχές του Πικερμίου δόθηκε σήμερα μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης κατασκευής του έργου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Πικερμίου.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, του Γ. Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μ. Γραφάκος, ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός και ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Σμέρος.

Ειδικότερα υπογράφηκε μεταξύ του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, Α. Τόσιου και του Διευθύνοντα Συμβούλου της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας «ΕΚΤΕΡ ΑΕ», κ. Α. Σίψα,η σύμβαση κατασκευής ενός τμήματος του συνολικού δικτύου αποχέτευσης της Ραφήνας, που αφορά στους οικισμούς Ντράφι και Άγιο Σπυρίδωνα.

Πρόκειται για τμήμα μίας από τις τέσσερις συνολικά εργολαβίες του μεγάλου έργου που θα αναμορφώσει την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, δημιουργώντας σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές για την τοπική κοινωνία και περιβαλλοντικά οφέλη για τους κατοίκους της, βάζοντας οριστικό τέλος παράλληλα, στις χρηματικές κυρώσεις που επιβάλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στη χώρα μας.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 34.2 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 (Ταμείο Συνοχής) και τελεί υπό τη διαχείριση της Περιφέρειας Αττικής και της Διαχειριστικής της Αρχής στο πλαίσιο σχετικής εκχώρησης.

Με την υπογραφή της σύμβασης προϋπολογισμού 16.511.612,48 ευρώ, θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή 103 χλμ. αγωγών δικτύου ακαθάρτων σε Πικέρμι, Ντράφι, Άγιο Σπυρίδωνα, Διώνη του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου. Θα συνδεθούν περισσότερα από 2.800 ακίνητα, δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων και επιχειρηματιών των περιοχών αυτών.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο xtypos.gr


 

ANAGGELIA GAMOY NEA 255x200

 

syneidisi

xtypos